Over Chattelin

Chattelin Audio Systems BV is opgericht in 2008 door Peter Chattelin en Jan Splinter.

Peter en Jan hebben elkaar ontmoet in 2005 toen Jan een installatie kocht bij de winkel waar Peter als audio adviseur werkte. Er was geen lange tijd voor nodig om er achter te komen dat ze beiden vanuit passie voor muziek en goede audio een gemeenschappelijke droom hadden. Het oprichten van een absolute top audio zaak, waarbij het beste van het beste bereikbaar gemaakt wordt voor ieders wens en mogelijkheden. Een zaak die geen doorgeefluik is maar waar vanuit passie en kennis gewerkt wordt. Met een assortiment van topproducten die geselecteerd zijn op klank, kwaliteit en prijs.

Peter Chattelin is al vanaf 1980 werkzaam in de highend branche en is werkzaam geweest bij gerenommeerde zaken als Multifoon en Rhapsody. Hij heeft in al die jaren een enorme kennis opgedaan met alle aspecten van audio en weet als geen ander de juiste sets samen te stellen voor iedere situatie. Daarnaast heeft Peter een carrière als bevlogen muzikant opgebouwd en is regelmatig te vinden op podia met Pink Project.

Jan Splinter is een bevlogen muziekliefhebber en gitarist, al vanaf zijn 12e. In zijn jeugd werd het hem al duidelijk dat de beleving van muziek aanzienlijk vergroot wordt door het gebruik van betere audioapparatuur. Dat heeft ertoe geleid dat hij de afgelopen 40 jaar vele installaties in bezit heeft gehad en ervaring heeft opgedaan als klant van de gerenommeerde audiozaken. Hij heeft ook ervaring met de ontwikkeling en bouw van klasse A versterkers en draaitafels. Jan is een zeer goed luisteraar en heeft veel kennis van audio, in het bijzonder op analoog gebied. Daarnaast heeft Jan een carrière opgebouwd als architect.

 

Keypoints

 

Wie is Chattelin

Op de eerste plaats ben ik een bevlogen muziekliefhebber en -beoefenaar met een hang naar perfectie; voor concessies is eigenlijk geen ruimte.
Daarnaast ben ik tevens iemand met een duidelijke visie en een duidelijk doel voor ogen.

Ik heb 28 jaar gewerkt als audioadviseur vanuit diverse topwinkels in Nederland. Dit heeft ertoe bijgedragen dat ik met 's-werelds meest geavanceerde apparatuur ervaring heb opgedaan, onder allerlei omstandigheden, en op tal van locaties.

Met mijn band Pink Project heb ik bijna in ieder gerenommeerd theater en in iedere concertzaal in Nederland gespeeld en daardoor alle variabelen meegemaakt met betrekking tot akoestiek en de invloed daarvan op publiek en mijzelf als uitvoerend musicus.

Vanuit deze bevoorrechte positie heb ik ontdekt dat er nog een aantal andere belangrijke en onmisbare graadmeters is voor het ‘herbeleven’ van een concert via een audioinstallatie. In de reguliere audio wandelgangen wordt hier niet of nauwelijks over geschreven of gesproken!

Om de client optimaal te kunnen adviseren is live muziek en de ‘beleving’ daarvan mijn uitgangspunt en dus mijn referentiekader en daarop is ook de samenstelling van mijn ‘gereedschap’ in de winkel gebaseerd.
Door demonstraties te geven in mijn winkel, kunnen clienten nu zelf proeven van de kwaliteit van geavanceerde apparatuur.

Muziek is emotie, tijdloos, en een van de mooiste kunstvormen ooit! (zie: driven by music).

Vanuit passie en ervaring adviseer ik sinds jaar en dag mijn clienten en komen wij gezamenlijk tot samenstellingen van installaties die de verwachtingen ver te boven gaan!

Hiernaast ziet u een aantal live optredens en ‘sets voor het leven’ die ik heb samengesteld voor diverse gelukkige gebruikers.

HiFidelity Special.<br />Klik op de foto om het artikel te lezen.

HiFidelity Special.
Klik op de foto om het artikel te lezen.

    Volg ons op Facebook

ENGLISH