Akoestiek

De invloed van de akoestiek van de luisterkamer op de geluidskwaliteit is veel groter dan over over het algemeen wordt aangenomen, nl. meer dan 50%. Bij een goede akoestiek valt in het geluidsbeeld alles op zijn plaats en komt het geluid helemaal vrij van de speakers. De beleving van de muziek neemt enorm toe.

Het is meer dan rendabel om aandacht te besteden aan de akoestiek van uw kamer, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Chattelin Audio Systems werkt in dit kader nauw samen met Acoustic Matters, een bedrijf met enorm veel kennis van zaken op dit specifieke vakgebied.

Samen hebben wij (bij cliënten van Chattelin Audio Systems) diverse projecten succesvol en naar volle tevredenheid afgerond.

Ook de luisterruimtes van onze winkel zijn akoestisch getuned door Acoustic Matters.

Hoe gaat dit in zijn werk?

In eerste instantie vindt er een zogenaamde nulmeting plaats in uw ruimte. In sommige gevallen doen we dat op afstand. Acoustic Matters maakt vervolgens een 3D-simulatie van uw ruimte door gebruik te maken van de uitslag van de meting en komt vervolgens met een advies. 

Ongewenste staande golven en reflecties worden zichtbaar gemaakt. Aan de hand van deze gegevens wordt in overleg met Acoustic Matters bepaald waar akoestische maatregelen in de kamer moeten worden getroffen. Het gaat dan om het plaatsen van speciaal vervaardigde vlakke of piramidevormige panelen die onzichtbaar op de wand aangebracht worden, of in de hoeken van de kamer worden geplaatst . Chattelin Audio Systems heeft ervaring met het systeem opgedaan bij verschillende klanten en de resultaten zijn fenomenaal.

    Volg ons op Facebook

ENGLISH