Super Sets

In deze rubriek vindt u een aantal door ons geselecteerde, fantastisch klinkende combinaties van betaalbaar tot cost no object.

 

 

Ons inziens is de combinatie Kef LS 50 gecombineerd met de Hegel H80 versterker met ingebouwde D/A converter dé eerste instap in de wereld van topklasse geluid.

De Kef LS 50 monitor is ongelooflijk muzikaal en dusdanig correct gebouwd dat hij iedere verandering aan de kant van de aansturing vlekkeloos laat horen.
Wij hebben ze beluisterd op allerlei versterking van heel betaalbaar tot zeer kostbaar en de LS 50 groeit alleen maar in kwaliteit.
 
Opgedane kennis uit de duurdere modellen zijn ondergebracht in deze wonder monitor en dat hoor je direct!
De Hegel H80 is een compacte versterker met ingebouwde D/A converter. Buiten het feit dat hij zeer goed klinkt op de LS 50 en ook op veel andere luidsprekers is hij helemaal digitaal voorbereid om allerlei bronnen te kunnen weergeven tot een sample rate van 24 /192 Khz…
 
Interessant is zeer zeker ook de nieuwe stap boven de H80 en dan gaat het om de H80 Röst. Deze versterker heeft meer controle en levert 50 procent meer stroom. Ook heeft hij een dempingsfactor van 2000 in plaats van 1000 en hij laat de subtiele details in de muziek nóg beter horen. Deze versterker kost 600 euro meer dan de standaard H80, maar is dat meer dan waard!
 
Eenvoud is wat deze set maar zeker ook de Hegel uitstraalt. Gebouwd met als doel om muziek zo goed mogelijk weer te geven voor een zeer aanvaardbaar bedrag. Daarin zijn beide fabrikanten geslaagd met een ruime cum laude!!
 
Prijzen:

 

Harbeth luidsprekers performen in het algemeen het best als je ze met voldoende stabiel en continue vermogen aanstuurt, dat is inmiddels wel gebleken uit veel experimenteren met deze luidsprekers. Tijdens deze experimenten liepen wij tegen bijgaande match aan die ons vanaf de eerste noten direct op ons puntje van de stoel deed zitten:

De Luxman L-550 AX MKII klasse A geïntegreerde versterker zorgde ervoor dat de HL 5 Plus al zijn kunnen liet horen zonder daarbij ook maar enigszins  ´clean en technisch´ te klinken. Met bijvoorbeeld de Luxman L-550 UX speelt dezelfde HL5 ook fraai, echter de ware magie komt naar boven met de Klasse A versie L-550 AX MKII.


Een redelijk betaalbaar geheel dat oneindig fraai muziek maakt.  Aanrader met stip als u op zoek bent naar heel veel muziek oftewel value for money. Een systeem dat ook in een kleine tot gemiddelde huiskamer volledig tot zijn recht komt.

MIT Oracle MA-X Rev 2 balanced interconnect 1.5. mtr 

Prijs: € 5.800,00

    Volg ons op Facebook

ENGLISH